Kören

Nu startar vi kören igen under hösten 2021!

Pga rådande restriktioner har vi ett begränsat antal platser. Mer info om hur du säkrar din plats under rubriken ”Hur anmäler jag mig?” nedan.

Kören finns till för att du ska ha kul och må bra, till både kropp och själ! Vi sjunger svängiga låtar, utvecklar våra röster och skapar tillsammans riktigt bra musik. Vi sjunger mestadels pop, gospel och en och annan jazzlåt. Körsång har visat sig ha mycket goda hälsoeffekter på både den mentala och fysiska hälsan, så att ägna en kväll åt att sjunga i kör är väl investerad tid.

Vi vill också att körkvällarna ska ge mod, kraft o inspiration för hela livet, så varje gång delar vi pepp, tänk och smarta strategier för ett roligt o hållbart liv. På bloggen www.soulful.nu/blogg kan du ta del av allt detta och mycket mer!

Konserter

Varje termin arrangerar vi en konsert. Våren 2019 gjorde vi en konsert tillsammans med sångaren Boris René, i december medverkade vi i en konsert till förmån för Stadsmissionen tillsammans med bröderna Rongedal, Anna Stadling, Jan Johansen m fl.
Den 7 maj 2020 planerade vi att ha en konsert tillsammans med sångerskan Gladys delPilar på Tumbascenen i Tumba. Denna konsert är uppskjuten med anledning av Covid-19.

Vem får vara med?

Alla är välkomna till kören och du behöver inte ha förkunskaper eller körvana för att vara med. Vi har inte heller några antagningsprov; om du gillar att sjunga och tycker att kören passar dig är du välkommen med!

Vi lär oss melodier och stämmor på gehör under körövningarna, och använder oss inte av noter. På www.soulful.nu/ljudfiler hittar du alla stämmor inspelade, så att du kan öva själv hemma mellan repetitionerna.

Hur anmäler jag mig?

Soulful övar i aulan på Rönninge Gymnasium, Sandbäcksvägen 10 i Rönninge.
Gymnasiet ligger ca 4 min promenad från Rönninge pendelstågsstation.

Vi har under hösten 2021 ett begränsat antal platser på 75 personer pga av rådande restriktioner. För att säkra din plats i kören under höstterminen betalar du in terminsavgiften på 950 kr till bg 5693-2403 Empowering Leadership AB . Först till kvarn gäller. Nya körsångare är naturligtvis välkomna!

Kom och prova på!

Om du är nyfiken på kören är du välkommen att vara med och prova vid ett tillfälle, helt kostnadsfritt så klart! Mejla oss gärna i förväg på info@soulful.nu

Våra ledare

Kören startades hösten 2016 av Hans och Kristine Arapovic Lindetorp och har ett 70-tal medlemmar. Kristine och Hans har under många år lett olika körer, samt inspirerat och coachat körer runt om i landet på körhelger och festivaler. De är utbildade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Kristine är sångerska, producent, coach och pedagog och har samarbetat med Romeo & Juliakören på Dramaten och artister som Orup, Louise Hoffsten, Carola och Niklas Strömstedt. Hon var tidigare körpedagog på Adolf Fredriks musikklasser. Bredvid musiken coachar Kristine i personligt ledarskap och organisationsutveckling samt undervisar i ledarskap på Akademi för Ledarskap och Teologi.

Hans är pianist, arrangör och pedagog och har ackompanjerat artister som Carola, Charlotte Perrelli och Loa Falkman. Han är sedan många år gospelinstruktör åt Rönninge Show Chorus och The Entertainmen i en av Sveriges största julproduktioner – Stjärnjul. Till vardags undervisar och forskar Hans i musikproduktion på Kungl. Musikhögskolan och KTH.

Kristine och Hans fick våren 2021 Salems kommuns kulturpris med anledning av arbetet med kören Soulful!