Kören

Julerbjudande!

Unna dig en körupplevelse under våren 2022! Bjud med en kompis med 50% rabatt!

Nu har du chansen att få en unik sångupplevelse under våren 2022! Och dessutom dela detta med en kompis du tycker om. Välkommen till kören Soulful där du får öva upp stabilitet och flow i din röst, lära dig härliga låtar och uppleva energin och glädjen i att sjunga tillsammans i den ca 70 personer stora kören! Terminen avslutas med en konsert tillsammans med en etablerad artist. 

Att sjunga i kör är fantastiskt kul. Körsång har även bevisat hälsofrämjande effekter för både den mentala och fysiska hälsan. Inga förkunskaper krävs för att sjunga i Soulful. Du kommer att lära dig under vägen och kunna öva hemma med hjälp av enkla videoklipp där du kan öva på stämmorna.

Soulful övar i aulan på Rönninge gymnasium på torsdagar kl 18.30-20.00. Gymnasiet ligger 3 min promenad från Rönninge station. 30 min med pendeltåg från Stockholms city.

Repertoaren består till största delen av härliga pop- och soul- och gospellåtar.

Soulfuls Julerbjudande:
Kompispaket våren 2022 1425kr:
En termin i kören Soulful ord pris 950kr + en medföljande kompis med 50% rabatt 475kr.

Detta ingår:
-13 körrepetioner á 1.5 timme då vi tränar rösten och sjunger roliga låtar. Start torsdagen den 20 januari.
-Stämvideos med enkla instruktioner av sångövningar och övningar av stämmor så att du kan öva hemma.
-medverkan i avslutande konsert den 5 maj tillsammans med artist och musiker.

Om kören:

Kören SOULFUL har funnits sedan hösten 2016, då den startades av körledarna Kristine och Hans Arapovic Lindetorp.  Kristine och Hans har 30 års erfarenhet av att leda kör i olika sammanhang och har samarbetat med bl a Dramaten, TV4 och Avicii Arena. Varje år gör kören en större konsert med en etablerad artist. Senast 2019 gjorde kören ett antal bejublade konserter med sångaren Boris Rene.

Kören finns till för att du ska ha kul och må bra, till både kropp och själ! Vi sjunger svängiga låtar, utvecklar våra röster och skapar tillsammans riktigt bra musik. Vi sjunger mestadels pop, gospel och en och annan jazzlåt. Körsång har visat sig ha mycket goda hälsoeffekter på både den mentala och fysiska hälsan, så att ägna en kväll åt att sjunga i kör är väl investerad tid.

Konserter

Varje termin arrangerar vi en konsert. Våren 2019 gjorde vi en konsert tillsammans med sångaren Boris René, i december samma år medverkade vi i en konsert till förmån för Stadsmissionen tillsammans med bröderna Rongedal, Anna Stadling, Jan Johansen m fl.
Den 5 maj 2022 planerar vi att ha en konsert på Tumbascenen i Tumba. Snart släpper vi nyheten om vilken artist vi ska ha förmånen att sjunga tillsammans med då!!!

Vem får vara med?

Alla är välkomna till kören och du behöver inte ha förkunskaper eller körvana för att vara med. Vi har inte heller några antagningsprov; om du gillar att sjunga och tycker att kören passar dig är du välkommen med!

Vi lär oss melodier och stämmor på gehör under körövningarna, och använder oss inte av noter. På www.soulful.nu/ljudfiler hittar du alla stämmor inspelade, så att du kan öva själv hemma mellan repetitionerna.

Hur anmäler jag mig?

Soulful övar i aulan på Rönninge Gymnasium, Sandbäcksvägen 10 i Rönninge.
Gymnasiet ligger ca 4 min promenad från Rönninge pendeltågsstation.

Vårterminen 2022 startar torsdagen den 20 januari och avslutas med konsert torsdagen den 5 maj och avslutning torsdagen den 12 maj.

Du anmäler dig här:

Kom och prova på!

Om du är nyfiken på kören är du välkommen att vara med och prova vid ett tillfälle, helt kostnadsfritt så klart! Mejla oss gärna i förväg på info@soulful.nu

Våra ledare

Kören startades hösten 2016 av Hans och Kristine Arapovic Lindetorp och har ett 70-tal medlemmar. Kristine och Hans har under många år lett olika körer, samt inspirerat och coachat körer runt om i landet på körhelger och festivaler. De är utbildade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Kristine är sångerska, producent, coach och pedagog och har samarbetat med Romeo & Juliakören på Dramaten och artister som Orup, Louise Hoffsten, Carola och Niklas Strömstedt. Hon var tidigare körpedagog på Adolf Fredriks musikklasser.
Kristine driver även Empowering Leadership, ett företag som erbjuder tjänster i ledar- och organisationsutveckling, samt undervisar i ledarskap på Akademi för Ledarskap och Teologi.

Hans är pianist, arrangör och pedagog och har ackompanjerat artister som Carola, Charlotte Perrelli och Loa Falkman. Han är sedan många år gospelinstruktör åt Rönninge Show Chorus och The Entertainmen i en av Sveriges största julproduktioner – Stjärnjul. Till vardags undervisar och forskar Hans i musikproduktion på Kungl. Musikhögskolan och KTH.

Kristine och Hans fick våren 2021 Salems kommuns kulturpris med anledning av arbetet med kören Soulful!